Prechovával marihuanu. Týral matku. Kradol v nemocnici. Ukradli včelie úle. ...

28.03.2008 Celý región

Prechovával marihuanu: Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 29 ročnému mužovi z Prešova.
Obvinený Prešovčan od presne nezisteného dňa až do 30.1.2008 v Snine na ubytovni jednej zo stredných škôl, ale aj na iných miestach, prechovával vysušené časti rastlín konope. Dopestovanú rastlinu si zadovážil z Českej republiky a o túto sa staral a následne po vysušení fajčil. Polícia u neho zaistila 3 ks uzatvárateľných igelitových vrecúšok s vysušenými časti konope o celkovej hmotnosti 9 g. Z tohto množstva je možné pripraviť 18 až 22 obvykle jednorázových dávok. Taktiež u neho našli policajti 1 umelohmotnú uzatvárateľnú nádobku s vysušenými časti konope o celkovej hmotnosti 10,1 g, z ktorého je možné pripraviť 20 až 21 obvykle jednorázových dávok. Obvinený je stíhaný na slobode.

Týral matku:
Popradský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby 41 ročného muža z obce Podhorany (okr. Kežmarok).
Obvinený muž žije v spoločnej domácnosti so svojou 60 ročnou matkou, ktorej v dobe najmenej od februára 2007 až doposiaľ spôsoboval psychické a fyzické utrpenie. Po požití alkoholických nápojov sa jej opakovane vyhrážal bitkou, podpálením domu, v nočných hodinách ju budil a požadoval od nej peniaze. Toto jeho konanie vyvrcholilo od 25.3.2008 do 27.3.2008, kedy poškodená z obavy o svoj život a zdravie privolala políciu.

Kradol v nemocnici:
Humenskí policajti obvinili včera z prečinu krádeže 16 ročného chlapca z Koškoviec, okr. Humenné.
Obvinený mladík 24.1.2008 ukradol z izby detského oddelenia humenskej nemocnice digitálny fotoaparát. Následne z lekárskej izby chirurgického oddelenia ukradol kožený kufrík s platobnými kartami a peniazmi. V prvom prípade spôsobil škodu 7 000. - Sk a v druhom je škoda odhadnutá na najmenej 4 000. - Sk. Krádeže sa mladík dopustil aj napriek tomu, že za obdobný čin bol v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý a to pokutou 500. - Sk, ktorú mu uložil rozhodnutím Obvodný úrad Humenné.

Rozpredal veci z bytu matky:
Policajti zo Spišskej Belej včera obvinili 23 ročného mladého muža zo Spišskej Belej z prečinu krádeže.
Obvinený mladík počas utorkového popoludnia a večera využil neprítomnosť svojej matky, a z bytu bez jej súhlasu postupne odniesol rôznu bielu techniku, televízor, kuchynskú váhu, hrnce a taniere. Tieto následne odpredal, čim matke spôsobil škodu
34 100, -Sk.

Ukradli včelie úle:
Levočskí policajti v týchto dňoch vyšetrujú krádež piatich včelích úľov.
Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 20.3.2008 do 27.3.2008 ukradol z neoploteného pozemku nachádzajúcom sa za križovatkou ciest Fedorkin jarok a Levočská dolina (kataster Levoče) päť včelích úľov typu \" Čehoslovák\", so zazimovanými včelími rodinami. Majiteľovi úľov vznikla škoda 15 000, -Sk.

Neoprávnene odoberali elektrickú energiu:
Vranovskí policajti obvinili v týchto dňoch z prečinu krádeže piatich (3 muži a 2 ženy) majiteľov bytov na Domašskej ulici vo Vranove n/Topľou.
Všetci piati od októbra 2007 do 27.3.2008 neodborným zásahom do vodičov elektrickej energie priviedli elektrický vodič k svojim bytom a následným používaním spotrebičov v domácnosti neoprávnene odoberali elektrickú energiu. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 10 000. - Sk. čím pre Východoslovenskú energetiku a.s. Mlynská č. 31, Košice spôsobil škodu vo výške cca 2.000, - Sk.
 

Vyberte región